I 2021 venter blant annet Goldman Sachs at oljeaksjer kan bli en vinner. Det kan gjøre ETF for oljeselskap være en god investering.

ETF for oljeselskap

I dagens investorklima går pengene til alternativ energi som hydrogen, vindkraft og solkraft. At pengene går mot disse sektorene gjør at penger forsvinner ut av andre sektorer. Dette gjelder blant annet for oljeaksjer. Mange oljeaksjer er priset på historisk lave multipler. Altså kan du få mye verdier for pengene ved å investere i oljeselskap.

Men, hvilket oljeselskap skal du investere i? Dersom Goldman Sachs treffer på sitt mål om at oljeprisen skal gå til $65 fatet betyr ikke at alle oljeaksjer kommer til å gjøre det bra. For å få en del av denne potensielle oppgangen kan det derfor være smart å spre risikoen over flere ulike selskap, og det kan du enkelt gjøre ved å kjøpe ETF som fokuserer på oljeselskap.

Hvordan kjøpe ETF for oljeselskap

ETF eller børsnoterte fond omsettes på samme måte som vanlige aksjer. Altså trenger du en aksjehandelkonto. I tillegg må nettmegleren eller nettbanken din gi deg tilgang til handel på den børsen fondet er notert på. I dag gjelder dette de aller fleste nettbanker og meglere, men som regel må du også betale kurtasje for kjøp og salg. På eToro betaler du ikke kurtasje eller kommisjon når du kjøper eller selger ETF. Den eneste kostnaden er spread. Sammen med et minsteinnskudd på 2000 kr er eToro dermed en løsning som passer like godt for små og store investorer.

 • Navn: SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production
 • Ticker: XOP
 • Yield 1 år: 41,02 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Energy Select Sector SPDR
 • Ticker: XLE
 • Yield 1 år: 9,13 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production

SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production er det børsnoterte fondet vi har undersøkt som har falt minst i løpet av det siste året. Men, her er det viktig å huske på at mange mener at oljepris og oljeaksjer har nådd en bunn, og igjen er på vei opp. Ser vi på avkastningen XOP ETF har gitt de 3 siste månedene stiller det seg også ganske annerledes. Fondet har nemlig steget 57,11 % i denne perioden. Skal oljeprisen stige videre opp mot $65 er det også rom for at dette børsnoterte fondet også skal stige videre.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 13.01.21:

 • Diamondback Energy Inc
 • Parsley Energy Inc. Class A
 • Pioneer Natural Resources Company
 • Devon Energy Corporation
 • EOG Resources Inc
 • Renewable Energy Group Inc
 • Marathon Oil Corporation
 • Hess Corporation
 • Exxon Mobil Corporation