eToro er kjent som en av de fremste nettmeglerne. Grunnen til det er at de har vært nyskapende hele veien siden de ble lansert i 2007, den gang under navnet RetailFX. På den tiden var det utelukkende fokus på CFDer, men i dag har de også aksjer. Listen over CFDer på ETF-er er også lang. eToro har lisens fra FCA og alle de nødvendige tillatelsene fra Finanstilsynet i Norge.

 • 250+ ETF-er
 • Lav spread
 • 24/5 kundeservice

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. Mer info: https://www.etoro.com/trading/fees/

eToro

eToro har i dag kontorer i flere land. Hovedkontoret ligger på Kypros, mens underkontorene er plassert i Israel, Storbritannia, USA og Australia. Markedsplassen er tilgjengelig i over 140 land, og nettsiden er oversatt til mange forskjellige språk. Norsk er selvsagt tilgjengelig. eToro har et stort utvalg av instrumenter som kan trades. Det er selvsagt flest CFDer, men utvalget av aksjer er også godt. En viktig årsak til at eToro skiller seg ut er at de har et bra aksjeforum hvor du kan diskutere trading og se analyser fra andre tradere.

Lisenser, godkjenninger og sikkerhet

eToro har lisens fra CySec og FCA, noe som gjør at de kan tilby sine tradingløsninger til hele Europa. Innskuddsgarantien fra FSCS dekker opptil £85 000 pr person, pr selskap. De har også alle tillatelsene som trengs fra Finanstilsynet slik at også norske investorer og tradere kan bruke dem.

Når du registrerer konto for trading på eToro og gjør innskudd blir det sendt data mellom deg og nettsiden. For å sikre at ingen uvedkommende kan fange opp og misbruke denne informasjonen brukes det et SSL sertifikat fra DigiCert Inc. SSL sertifikatet krypterer all data slik at den ikke kan fanges opp og bli lest.

 • Finanstilsynet
 • CySec
 • FCA
 • Innskuddsgaranti fra FSCS
 • SSL sertifikat

Trading på eToro

Dersom du vil kjøpe aksjer på amerikanske børser er eToro et av de bedre valgene. Her kan du nemlig kjøpe mange ulike aksjer uten kurtasje. På markedsplassen har du også et stort utvalg av CFDer som gir deg mange tradingmuligheter. Med CFDer kan du også trade norske aksjer som Mowi, Norsk Hydro, NEL og PGS. I tillegg har du indekser, råvarer og valuta.

 • Aksjer
 • CFD på indekser, råvarer, valuta, ETF-er, aksjer

CFD på ETF-er

eToro er en av de beste markedsplassene for CFD på ETF-er. Av leverandører finner du mange kjente navns om Vanguard, Pimco, iShares, ProShares og SPDR. Noe eToro er spesielt gode på, er ETF-er som egner seg for trading. For eksempel kan du trade CFD på VIXX ETF, dette gjøres ofte for å sikre en portefølje mot børsfall. Ellers har du mange råvarefond og indeksfond.

 • 151 CFD på ETF-er
 • ETF-er for råvarer
 • ETF-er for indekser

Spread og kostnader

Det er lave kostnader forbundet med kjøp og salg av CFD ETFer på eToro. Dersom du kun kjøper et fond uten gearing er spread eneste kostnad. Denne er også lav på denne markedsplassen. Skal du bruke gearing for å øke eksponeringen vil det komme et nattgebyr. Hvor mye denne er på avhenger av hvor mye gearing du ønsker å bruke. Denne kostnaden blir trukket fra kontoen din, og det prisen vises når du legger inn en kjøps- eller salgsordre på ETF-er.

Giring

eToro følger ESMA standarden når det kommer til hvor høy giring det er mulig å bruke på de ulike instrumentene. Enkelte av de ETF-ene kan ikke gires, mens andre kan gires opptil 5x. Dette gjelder også for aksjer på eToro, men her er det viktig å huske på at dersom du bruker giring vil du handle med CFDer på aksjer og ikke vanlige aksjer.

 • Opptil 1:5 giring på CFD ETF-er

Trading med gearing medfører høy risiko.

Shorthandel

En viktig fordel med CFD er at du kan innta shortsposisjoner uten å måtte låne instrumentet du vil shorte. CFDer er nemlig sammensatte instrumenter som kan konstrueres på en slik måte at de speiler det underliggende instrumentet motsatt. Det vil si at dersom det underliggende faller i verdi, vil CFD stige i verdi, og motsatt. Dette gjelder også for CFD på ETF-er. Her kan du trykke på Salg når du vil shorte, og dette gir deg muligheten til å shorte samtlige ETF-er som eToro tilbyr CFD på.

Analyseprogram

eToro har et veldig godt program for teknisk analyse, og det er dette vi bruker i vår introduksjon til teknisk analyse. Kursene er i realtid for CFD som kan trades på eToro, og også for aksjer. Chartene kan tilpasses den investeringshorisonten du har, minste periode er 1 minutt, mens 1 uke er maks tid pr periode på chartet. Med 1 ukes periode kan du se kursutviklingen opptil 9 år tilbake i tid. Du kan også velge om du vil bruke ulike typer candlesticks eller linje.

Tekniske trender og formasjoner kan enkelt tegnes inn i chartet. Dette er nyttig både for langsiktige investeringer og for trading. Videre har du et stort utvalg av tekniske indikatorer som MACD, RSI, Parabolic SAR, TRIN og mange andre. Oppsummert kan vi si at analyseprogrammet er både brukervennlig og omfattende med mange nyttige verktøy tilgjengelig.

eToro tradingapp

Det vanlige er å bruke pc når en skal lage tekniske analyser og drive med trading, men det er en fordel å kunne følge med på markedet når du ikke har pcen med deg. Da kan tradingappen fra eToro komme godt med. Denne gir deg raskt tilgang til kursoppdateringer og de samme mulighetene som du har på nett.

Landingssiden på appen er overvåkningslisten, og her kan du selvsagt legge inn de ETF-ene du allerede har investert i, og de du vurderer å investere i. Å lage analyser på en mobil er selvsagt ikke optimalt, men du har muligheten til dette med tradingappen, og når du åpner den kan du hente fram de analysene du allerede har laget på pc.

Innskudd og uttak på eToro

Minste innskudd på eToro er $50, noe som gjelder for alle betalingsmetodene du kan bruke. Når du skal gjøre uttak vil uttaket bli sendt innen 2 virkedager, noe som er raskt. Gjør du uttak til PayPay, Skrill eller Neteller vil du normalt motta pengene i løpet av få minutter, mens det kan ta opptil 5 virkedager med de andre betalingsmetodene.

 • VISA, MasterCard, PayPal, Skrill, Neteller
 • Uttak sendes innen 2 virkedager

eToro kundesupport

På eToro finner du en veldig god FAQ med mye nyttig og viktig informasjon. Videre har de som nevnt også et aksjeforum hvor det også finnes mye nyttig informasjon. Foretrekker du å kontakte kundesupport kan du gjøre dette ved å bruke ticket systemet som tilsvarer email eller live chatten.

 • FAQ
 • Ticket system
 • Live chat
 • 250+ ETF-er
 • Lav spread
 • 24/5 kundeservice

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. Mer info: https://www.etoro.com/trading/fees/

eToro er en multiasset investeringsplattform som tilbyr både investering i aksjer og trading med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og innebærer en høy risiko for å miste penger raskt på grunn av belåning. 51 % av detaljhandelsinvestorkontoene taper penger ved handel med CFD-er hos denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.

Denne teksten er kun ment som informasjon og opplæring, og den skal ikke sees på som investeringsrådgivning eller anbefaling.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Handelshistorikk som presenteres er mindre enn 5 fullstendige år og kan ikke være tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutninger.

Copy Trading er ikke investeringsrådgivning. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Ditt kapital er i fare.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen garantier og påtar seg intet ansvar for nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved hjelp av offentlig tilgjengelig ikke-spesifikk informasjon om eToro.