Et skikkelig analyseverktøy og en mobilapp med kursoppdateringer kan være veldig nyttig når du investerer i børsnoterte fond. TradingView er et av de nyere programmene på markedet. Dette er også et av de bedre.

Prøv TradingView Premium gratis

Når du registrerer deg som bruker på TradingView kan du prøve Premium versjonen gratis i 30 dager. Denne versjonen inneholder mange funksjoner som kan komme godt med når du skal velge deg ut børsnoterte fond å investere i. Med appen kan du også følge markedet når som helst.

Premium versjonen koster egentlig $59,95 pr mnd, men dersom du ikke ønsker å betale etter prøveperioden kan du velge Basic som er gratis. Det finnes også et par andre versjoner som koster en del mindre enn Premium. For å få tilgang til Premium kan du følge denne linken:

Abonnement

Som nevnt har Premium versjonen av TradingView en månedspris på $59,95, noe som kan være i meste laget for de fleste. Basic er som nevnt en gratisversjon, og for mange vil nok dette fungere helt greit. Forskjellen mellom Basic og Premium er at du kan bruke færre antall indikatorer i dine analyser. Du får heller ikke så mange alarmer og varsler med Basic.

Med en månedspris som starter på $14,95 pr mnd kan Pro eller Pro+ til $29,95 være gode valg. Med disse programmene kan du bruke flere indikatorer i dine tekniske analyser. Du kan også ha flere varsler og alarmer slik at du får beskjed om at det er på tide å kjøpe eller selge et fond.

  • Basic: Gratis
  • Pro: $14,95 pr mnd
  • Pro+: $29,95 pr mnd
  • Premium: $59,95 pr mnd
Vurdering av TradingView

Vurdering av TradingView

Over årene har vi brukt mange forskjellige analyseprogram, og selvsagt har enkelte av disse vært gode, mens andre har vært mindre gode. Det er rundt 1 år siden vi begynte å bruke TradingView, og så langt må vi si at dette kanskje er et av de beste teknisk analyse verktøy på markedet. Selvsagt kommer det litt til kort om vi sammenligner med Bloomberg terminalen, men det er ikke langt unna. I tillegg har TradingView en langt lavere pris, noe som gjør at det passer for langt flere.

Generelt oppsett

Du har ganske stor frihet til å tilpasse arbeidsflaten på TradingView. Du kan velge om du vil ha et enkelt chart på skjermen eller opptil 8 ulike charts. Bakgrunnen kan enten være hvit som er standardfarge eller mørk. Når du velger ulike indikatorer vil disse følge automatisk med om du søker deg frem til et nytt børsnotert fond. Dermed trenger du ikke legge til indikatorene du bruker for hver gang du undersøker et nytt fond.

Programmet har flere smart snarveier som gjør at det blir veldig brukervennlig, men det kan ta litt tid å sette seg inn i hvordan alle disse fungerer. Uansett, den vi bruker mest er søkefunksjonen. Denne aktiveres ved at du begynner å skrive inn navnet eller tickeren på et fond, du vil da automatisk få frem en liste med resultater.

Når du tegner inn støtte og motstandsnivåer, tekniske trender eller formasjoner blir disse lagret. Dette er en stor fordel siden du da kan holde god kontroll på hvordan analysene dine gjør det sett opp mot markedets utvikling.

Funksjoner

Noe som gjør at TradingView skiller seg mye ut fra andre program for teknisk analyse er at det har veldig mange funksjoner. Disse går fra helt enkle tegneverktøy for å markere støtter og motstander eller tekniske trender som kan hjelpe deg med å velge ut for eksempel et råvarefond som har bedre kursutvikling enn de andre, til kompliserte indikatorer som kan hjelpe deg med å verifisere kjøps- og salgsignaler eller bekrefte tekniske trender.

Støtte, motstand, trender og formasjoner

Nivåer med teknisk støtte og teknisk motstand er det mest grunnleggende innenfor tekniske analyser, og med TradingView har du mange muligheter til tegne disse inn på. Du har flere varianter av helt enkle trendlinjer og støtte/motstandslinjer som kan tegnes inn, ulike trendkanaler som parallell kanal og regresjonstrend. Det er også flere forhåndsdefinerte formasjon som triangelformasjon og hode/skulder-formasjon som kan enkelt tegnes inn.

Indikatorer

Indikatorer er veldig viktige innenfor tekniske analyser siden disse kan gi deg viktige bekreftelser på brudd på støtte/motstand, og derfor også kjøps- eller salgssignaler, i tillegg kan du bruke indikatorer til å finne trender, bekrefte disse og se om signaler som kan tyde på at trenden er i ferd med å snu. Selvsagt finner du indikatorer som SMA, RSI og MACD, men disse er langt fra alle. TradingView har så godt som alle tenkelige indikatorer tilgjengelig, og de aller fleste kan du selv justere slik at du bedre passer til din analysemetode.