Kryptovaluta har gitt god avkastning, men det snakkes om en boble. Blockchain har derimot en praktisk nytteverdi, noe som kan sikre god avkastning med ETF for blockchain.

ETF for blockchain

Et av de viktigste argumentene mot kryptovaluta er at de ikke har noen praktisk nytteverdi siden de ikke kan brukes til annet en trading og spekulasjon. Hvor godt dette argumentet er tar vi ikke her. Kryptovaluta bygger på blockchain, og blockchain har flere bruksområder. Det finnes også flere selskaper som jobber med utvikling av dette forretningsområdet.

I nye industrier og teknologier er det vanskelig, om ikke umulig å plukke ut selskapene som kommer til å bli vinnere. Derfor kan det være smart å investere bredt i hele sektoren. Ved å kjøpe en ETF for blockchain kan du være eksponert mot sektoren og samtidig minimiere selskapsrisiko siden det børsnoterte fondet har investert i et stort antall selskaper.

Hvordan kjøpe ETF for blockchain

Børsnoterte fond eller ETF omsettes på børs på samme måte som aksjer. Det betyr at du i de aller fleste tilfeller må betale kurtasje når du kjøper og selger fondene.

 • Navn: Amplify Transformational Data Sharing ETF
 • Ticker: BLOK
 • Yield 1 år: 202,62 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Amplify Transformational Data Sharing ETF

Utvalget av børsnoterte fond for blokkjedeteknologi er lite, men det fondet vi har funnet frem til har gitt god avkastning. Amplify Transformational Data Sharing ETF er et børsnotert fond med fokus på blokkjede, og forvaltes av selskapet Amplify ETFs. Mandatet til fondet er å være minst 80 % eksponert mot selskaper som er aktivt involvert i utvikling av blokkjedeteknologi eller er selskaper som kan dra nytte av blockchain.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 13.01.21:

 • Marathon Patent Group inc
 • Microstrategy Inc
 • Hut 8 Mng Corp New Com
 • Paypayl Hldgs Inc
 • Intercontinental Exchange Inc Com
 • Hive Blockchain Technologies
 • Silvergate Cap Corp
 • Galaxy Digital Holdings Ltd
 • GMO Internet Inc