Plus500 har lenge vært et kjent navn blant tradere. Siden 2008 har de blitt en av de større nettmeglerne, og de er langt fremme med å lansere CFD på nye ETFer og børsnoterte fond. Plus500 tilbyr et godt program for tekniske analyse og mobilapp for både iOS og Android. Med lisens fra FCA og tillatelse fra det norske finanstilsynet er dette en god og trygg plass å trade CFD ETF på.

 • 95 børsnoterte fond CFD
 • 0 % kommisjon
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet
 • 24/7 kundeservice

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500

Selskapet har i dag kontorer i flere land. Hovedkontoret er plassert i Isreal, mens de også har underkontorer i Storbritannia, Australia, Bulgaria, Kypros og Singapore. Nettsiden og appene er tilgjengelig på flere språk, og norsk er selvsagt blant de 32 språkene som nettsiden er oversatt til. På markedsplassen har du tilgang til rundt 2000 ulike instrumenter som kan trades. Plus500 er børsnotert med tickeren PLUS på London Stock Exchange.

Lisenser, godkjenninger og sikkerhet

Som nevnt har Plus500 lisens fra FCA. Dette gir de den nødvendige tillatelsen til å tilby trading i det europeiske markedet. Plus500 har også innskuddsgaranti fra FSCS. Denne dekker innskudd opptil £85 000 pr person, pr selskap. Videre har de også tillatelse fra Finanstilsynet til grensekryssende virksomhet, og har dermed lov til å tilby sine tjenester til norske borgere.

På nettsiden benyttes det et SSL sertifikat som er utstedt av DigiCert Inc. Dette krypterer all data som blir sendt mellom deg og nettsiden, og på denne måten vil ingen uvedkommende fange opp og eventuelt misbruke informasjonen. Dermed er det helt trygt å åpne konto, gjøre innskudd og trade på Plus500.

 • Finanstilsynet
 • Plus500UK Ltd autorisert og regulert av FCA (#509909)
 • Plus500CY Ltd autorisert og regulert av CySEC (#250/14)
 • Innskuddsgaranti fra FSCS
 • SSL sertifikat

CFD på Plus500

På Plus500 kan du trade rundt 2000 ulike CFDer. Her er Plus500 blant de beste, og de tilbyr blant annet opsjonstrading med CFD. De mest vanlige typene å trade CFD er aksjer, indekser, råvarer og valuta. Når det kommer til aksjer tilbys det også CFD på norske aksjer som Norsk Hydro, NEL og Equinor.

 • CFD på indekser, råvarer, valuta, aksjer, børsnoterte fond, krypto, opsjoner

CFD på børsnoterte fond

Det er 8 ulike børsnoterte råvare fond tilgjengelig, her er kanskje de mest kjente iShares Silver, Commodity Index Fund og Global Lithium & Battery Tech. Utover dette tilbys det også et stort antall børsnoterte indeksfond som gir deg muligheten til å trade indekser fra store deler av verden. Med CFD på børsnoterte indeksfond som iShares Japan, Euro Stocks 50, iShares China og DIA kan du trade noen av de største indeksene.

 • 95 CFD på ulike typer børsnoterte fond
 • Børsnoterte råvarefond
 • Børsnoterte indeksfond

Spread og kostnader

Noe vi liker godt med Plus500 er transparensen de gir deg. Her er det ingen skjulte kostnader. Når du trykker deg inn på de enkelte børsnoterte fondene får du frem en rubrikk med informasjon om hvilke kostnader som følger med trading av CFD på fondet. Rentesatsen for nattfinansiering er oppgitt for både kjøps- og salgsposisjoner, og det samme gjelder for spread. En annen viktig kostnad er veksklingskostnaden som kan påløpe dersom du har din konto i euro og kjøper eller selger CFD på børsnotert fond som er notert i for eksempel dollar.

Giring

Enkelte av CFDene på børsnoterte fond hos Plus500 har en innebygd giring. Hvor stor denne er kan variere, men informasjonen er lett tilgjengelig når du trykker deg inn på fondet du vurderer. Når det kommer til giring vil du ha muligheten til å bruke opptil 1:5 gearing. Giringen fungerer på samme måte som en aksjekreditt, og den medfører en økt risiko. Det betyr at du kan få en større avkastning ved å bruke dette, men samtidig løper du også en større risiko for større tap.

 • Opptil 1:5 giring på CFD børsnoterte fond

Shorthandel

Plus500 tilbyr ikke tradisjonel shorthandel med børsnoterte fond, men siden de tilbyr CFD på børsnoterte fond kan du innta en shortposisjon ved å kjøpe salgs-CFD. Salgs-CFD er en kontrakt som er satt sammen på en slik måte at den gir en motsatt speiling av utviklingen i det underliggende instrumentet. Det betyr at dersom det underliggende instrumentet faller i verdi, vil CFDen stige nærmest tilsvarende i verdi.

Garantert Stop/Loss

Dersom hovedformålet er trading, fremfor å investere langsiktig i et børsnotert fond vil Garantert Stop/Loss kunne være et nyttig verktøy, spesielt dersom du bruker giring på posisjonene dine. Garantert Stop/Loss gir deg en beskyttelse mot slippage ved at du garantert får solgt ut posisjonen på det nivået du har plassert stop/loss kursen. Dette er et verktøy som gir deg en større spread. Bruker du derimot vanlig stop/loss vil du handle med normal spread.

Analyseprogram

Plus500 har et godt program for teknisk analyse, og dette kan komme godt med når du skal trade CFD på børsnoterte fond. Kursene er i realtid for de ulike typene CFD du kan trade, slik at du hele tiden vet hva de ulike omsettes for. Du kan velge periodene du vil ha på chartet, de tilgjengelig er fra 1 minutt til 1 uke. Med 1 uke kan du se kursene tilbake 15 år i tid på enkelte av instrumentene. Chartet kan settes opp med candle sticks, linje og grunnfjell.

Skal du tegne inn tekniske trender eller formasjoner i chartet kan du velge mellom flere ulike tegneverktøy. Du kan også bruke mange forskjellige tekniske indikatorer som MACD, RSI, flytende gjennomsnitt og Parabolic SAR. De du bruker mest vil legges inn under «Brukte indikatorer» slik at du enkelt kan velge mellom disse når du lager tekniske analyser.

Plus500 tradingapp

Ennå foregår det aller meste av trading på pc, men det er alltid greit å ha tilgang til kursoppdateringer og nyheter på mobilen. Plus500 er tilgjengelig på mobil, og nettsiden tilpasser seg din mobil automatisk slik at du får en god brukeropplevelse. Likevel kan du få både enklere tilgang og en bedre brukeropplevelse ved å bruke tradingappen. Denne kan lastes ned til både iOS og Android.

Appen gir deg full tilgang til charts og kurser, og den kan tilpasses. Det er selvsagt litt vrient å lage tekniske analyser på en så liten skjerm, men appen gir deg mulighet til å følge med på kursene til CFD på børsnoterte fond du allerede har analysert. Kjøps- eller salgsordre kan legges inn via mobil, det er også mulig å gjøre innskudd og uttak fra tradingkontoen din.

Innskudd og uttak på Plus500

Skal du gjøre innskudd kan du sette inn fra 1000 kr med VISA, MasterCard og Skrill. Vil du bruke bankoverføring er minsteinnskuddet 3000 kr. Bankoverføring har heller ingen øvre grense for innskudd. For de andre metodene er det 500000 kr som er maks innskudd.

Uttak fra Plus500 blir normalt behandlet innen 3 dager. Etter pengene er sendt vil det kunne ta mellom noen få minutter og opptil 5 virkedager før pengene er på konto. Dersom du synes det er viktig med rask overføring er Skrill et veldig godt betalingsalternativ.

 • VISA, MasterCard, Skrill, bankoverføring
 • Uttak sendes innen 3 virkedager

Plus500 kundesupport

Det er mye nyttig informasjon om trading og de ulike instrumentene på Plus500 nettsider. De har også en Youtube kanal med mange videoer som kan være nyttige og lærerike. Trenger du derimot å kontakte kundeservice kan du gjøre dette 24/7 med ticket systemet, mail, live chat eller på WhatsApp. Kundesupporten er døgnåpen, så ventetiden er som regel kort for å få hjelp.

 • FAQ
 • 24/7 live chat og mail på 16 språk
 • WhatsApp
 • 95 børsnoterte fond CFD
 • 0 % kommisjon
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet
 • 24/7 kundeservice

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.