I perioder hvor børsen trender kan ETF med innebygd gearing gi veldig god avkastning. Børsfond med gearing kan være et bra alternativ til aksjekreditt.

ETF med innebygd gearing

Børsnoterte fond med gearing har en annen risiko og høyere kostnader enn vanlige børsnoterte fond. Dette gjør at børsfond med belåning først og fremst passer for mer erfarne investorer som har en kort investeringshorisont. Belåningen på børsfond fører til at i perioder med sterk oppgang vil fondet gi en avkastning som tilsvarer indeksens oppgang multiplisert med gearingeffekten. Dersom børsen faller vil tapet være tilsvarende stort. Nettopp på grunn av belåningen kommer ofte disse inn på listen over beste indeksfond.

Dersom du vurderer å investere i børsnotert fond med gearing har du mange valgmuligheter. For eksempel kan du kjøpe ETF med belåning som dekker brede indekser som S&P500 eller smalere sektorfond som kun investerer i sektorer som finans, energi, mv. Et populært børsfond med gearing er FNGU, eller MicroSectors FANG Index 3X Leveraged ETN. Dette investerer kun i Facebook, Amazon, Netflix og Google, altså de såkalte FANG-aksjene.

Hvordan kjøpe ETF med innebygd gearing

Å kjøpe og selge børsnoterte fond gjennomføres på samme måte som vanlige aksjer. Det betyr at tilgangen på børsnoterte fond med innebygd gearing er god. Du kan nemlig kjøpe disse på Nordnet og i de fleste nettbanker. Ulempen med å bruke disse løsningene er at du må betale kurtasje, og i tillegg kommer spread. Bruker du derimot eToro betaler du ingen kurtasje for kjøp og salg av ETF med belåning. Som kunde på eToro får du også gratis realtidskurser og et eget program for tekniske analyser. Med et minste innskudd på $50 er dette en løsning som passer godt for både nybegynnere og mer erfarne investorer.

 • Navn: MicroSectors FANG Index 3X Leveraged ETN
 • Ticker: FNGU
 • Gearing: 3x
 • Fokus: Facebook, Amazon, Netflix, Google
 • Yield 1 år: 318,55 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Direxion Daily Semiconductor Bull 3x Shares
 • Ticker: SOXL
 • Gearing: 3x
 • Fokus: Semiconductors
 • Yield 1 år: 159,35 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Direxion Financial Bull 3X Shares
 • Ticker: FAS
 • Gearing: 3x
 • Fokus: Finanssektor
 • Yield 1 år: 21,73 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Direxion Financial Bull 3X Shares

I begynnelsen av 2021 har yield kurven begynt å peke oppover. Høyere renter og aksjer kan gjøre det vanskeligere å finne gode investeringer. At renten stiger er ofte sett på som et dårlig tegn for vekstaksjer som ikke har stabil inntekt og trenger lån for å finansiere veksten. For verdiaksjer, og spesielt finansaksjer er derimot høyere renter gode nyheter.

På grunn av forventninger om både høyere inflasjon og høyere renter har vi valgt ut Direxion Financial Bull 3X Shares. Dette er et børsnotert fond med gearing på 3x som har fokus på finans. Det siste året har fondet levert negativ avkastning, men dersom vi får høyere renter og inflasjon er dette et børsfond med belåning som kan bli en av vinnerne.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 21.02.21:

 • Goldman Sachs Trust Financial Square Government Fund Institutional
 • Berkshire Hathaway Inc. Class B
 • JPMorgan Chase & Co.
 • Bank of America Corp
 • Dreyfus Cash Management Institutional
 • Wells Fargo & Company
 • Citigroup Inc.
 • BlackRock, Inc.
 • Goldman Sachs Group, Inc.
 • Morgan Stanley
 • Charles Schwab Corporation