Smart beta strategi forsøker å skape en optimalt portefølje ved å kutte utgifter og gi en bedre diversifisering enn en vanlig indeksinvestering. Samlet skal dette kunne gi meravkastning i forhold til indeks.

ETF for smart beta strategi

Smart beta er ulike strategier som bygger på både langsiktig investeringer og kortsiktig trading for å få en avkastning som er bedre enn indeks. Dette er en samling av strategier som strekker seg fra aksjestrategi til sammensatte strategier som bygger på investeringer i alt fra aksjer til råvarer. Det langsiktige perspektivet har som mål å gi en avkastning som indeks, mens det kortsiktige perspektivet forsøker å få meravkastning som følge av feilprising i markedet.

Som nevnt er smart beta en samling av ulike strategier. Det som er vanlig er at de fokuserer på volatilitet, likviditet, kvalitet og størrelse på selskap, verdi og momentum. For eksempel kan en beta strategi gå ut på å investere i utbytteselskaper som har gitt ut større utbytter over en bestemt periode, eller å velge selskaper som over tid har vist en høyere vekstrate.

 • Navn: iShares Russell 1000 Growth ETF
 • Ticker: IWF
 • Indeks: Russell 1000 Growth Index
 • Vurderingsfaktorer: Price/Book, Sales/Share vekst, forventet vekst på medium sikt
 • Yield 1 år: 38,44 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF
 • Ticker: VIG
 • Indeks: Nasdaq US Dividend Achievers Select Index
 • Vurderingsfaktorer: Selskaper som har økt utbytter de siste 10 årene
 • Yield 1 år: 18,99 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Vanguard Value ETF
 • Ticker: VTV
 • Indeks: CRSP US Large Cap Value Index
 • Vurderingsfaktorer: Price/Book, Price/Earnings, Forward P/E, Price/Sales, Utbytteyield
 • Yield 1 år: 18,09 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

iShares Russell 1000 Growth ETF

Det finnes mange børsfond å velge mellom dersom du vil investere med en smart beta strategi. Vi har valgt oss ut et børsnotert fond fra Blackrock som er en amerikansk forvalter. iShares Russell 1000 Growth ETF følger en smart beta strategi hvor multiplen Price/Book legges til grunn, sammen med vekst i Sales/Shares og forventet vekst for en periode på medium sikt.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 16.02.21:

 • Apple Inc
 • Microsoft Corp
 • Amazon Com Inc
 • Facebook Class A Inc
 • Tesla Inc
 • Alphabet Inc Class A & C
 • VISA Inc Class A
 • NVIDIA Corp
 • Paypal Holdings Inc