Sølv er et etterspurt metall som har mange bruksområder. Ved å kjøpe ETF for sølv kan du få god avkastning om kursene stiger.

ETF for sølv

Sølv blir brukt til smykker og bestikk, i speil, verktøy og elektriske komponenter. Siden dette er en høyt etterspurt råvare er det også mange som bruker sølv som en beskyttelse mot inflasjon på samme måte som gull. Andre bruker det også til å spekulere i kursoppgang eller fall i sølvprisen. Som råvare omsettes sølv i spot- og futuresmarkedet.

Å kjøpe sølv i spotmarkedet er en løsning som passer dårlig for de fleste. Det kreves lagringsplass, sikkerhetsløsninger, og ikke minst medfører det ofte høye transaksjonskostnader. Futuresmarkedet på sin side er forbeholdt profesjonelle aktører. Dette gjør at ETF for sølv kan være et godt investeringsalternativ til de som enten ønsker en langsiktig investering i sølv som beskyttelse mot inflasjon eller kortsiktige tradere som vil utnytte svingninger.

Hvordan kjøpe ETF for sølv

Et børsnotert fond omsettes på børs på samme måte som vanlige aksjer. Dette er en stor fordel siden du hele tiden har god oversikt over kursutviklingen, og gjennomføring av handel går raskt. Det er også enkel tilgang til sølv ETF. Det kan nemlig handles hos de aller fleste nettmeglere som tilbyr handel med amerikanske aksjer og ETF. Men, de fleste nettmeglere tar kurtasje for kjøp og salg. Denne utgiften kan du slippe om du handler på eToro. Her en det kun spread som er eneste kostnad. Med et minsteinnskudd på kun 2000 kr er dette også en løsning som passer godt for nye investorer som vil gjøre sine første investeringer.

  • Navn: iShares Silver Trust
  • Ticker: SLV
  • Yield 1 år: 51,56 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

  • Navn: Sprott Physical Silver Trust
  • Ticker: PSLV
  • Yield 1 år: 53,42 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

iShares Silver Trust

Det er BlackRock som står som forvalter på iShares Silver Trust. iShares Silver Trust er ikke et vanlig børsnotert fond. Men, det er konstruert slik at det skal gi tilnærmet lik avkastning som en investering i sølv. Dette har de klart ved å kun investere i sølv.

Investeringer pr 29.01.21:

  • 601,936,982.10 ounches sølv