Selskaper som leverer varer forbrukere må ha kalles for defensive selskaper. På grunn av den jevne etterspørselen etter varene kan ETF for defensive aksjer gi beskyttelse i urolige perioder.

ETF for defensive aksjer

Uansett hvordan det står til i økonomien må forbrukerne ha matvarer, drikkevarer, hygieneartikler og klær. Dette gjør at selskapene som selger disse varene har en jevn og stabil etterspørsel etter det de selger. Den jevne etterspørselen sikrer at inntekten til selskapene er stabil, selv i perioder hvor økonomien går dårlig. Samtidig opplever ikke disse selskapene noen spesiell økt etterspørsel når økonomien går bra.

Til tross for at oppsiden er begrenset for defensive aksjer, er det mange som velger å investere i disse fordi nedsiden også er begrenset. Aksjene kan gi en stabil avkastning, og dette gjelder også for ETF for defensive aksjer. De børsnoterte fondene som gir deg eksponering mot defensive aksjer kan gi en jevn og stabil avkastning over tid.

Hvordan kjøpe ETF for defensive aksjer

De børsnoterte fondene kjøpes og selges på børs, på samme måte som aksjer. Dette gjør at ETF fond gir deg en bedre oversikt over kursutviklingen sammenlignet med vanlige fond. Det går også raskere å kjøpe seg inn eller selge seg ut av disse. Ordrene blir utført umiddelbart, og sammenlignet med vanlige fond hvor det ofte tar en dag for å selge seg ut er dette en stor fordel.

  • Navn: Consumer Staples Select Sector ETF
  • Ticker: XLP
  • Yield 1 år: 5,46 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Consumer Staples Select Sector ETF

Det er forvalterne State Street Global Advisors som står bak det børsnoterte fondet Consumer Staples Select Sector ETF. Bak dette forvalterselskapet finner vi det store og kjente selskapet S&P Global.

Det børsnoterte fondet Consumer Staples Select Sector ETF søker å følge utviklingen til de defensive aksjene som inngår i S&P 500 indeksen. I tillegg til at disse selskapene leverer varer forbrukerne er avhengige av, er de også store, noe som kan gi en stabil avkastning.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 10.01.21:

  • Procter & Gamble Company
  • Walmart Inc
  • PepsiCo Inc
  • Coca-Cola Company
  • Mondelez International Inc. Class A
  • Costco Wholesale Corporation
  • Philip Morris International Inc