Invesco Solar ETF er et børsnotert fond som gir deg eksponering mot solenergi. Se hvordan du kan kjøpe ETF for solenergi.

ETF for solenergi

Solenergi er en industri som begynner å bli utviklet og etablert. Men, ennå er vi ganske tidlig i denne sektoren, noe som gjør at det kan være vanskelig å plukke ut vinnerne. En god måte å spre risiko på, og fortsatt kunne ta del av avkastningen som solenergiaksjer kan gi er ved å investere i et børsnotert fond som gir deg en bred eksponering mot mange av selskapene.

En ETF for solenergi som har gitt god avkastning er Invesco Solar ETF. Dette fondet er investert i selskaper fra store deler av verden, og er også investert mot ulike ledd i verdikjeden.

Hvordan kjøpe ETF for solenergi

ETF er fond som omsettes på børs på samme måte som aksjer. Altså trenger du en konto for aksjehandel for å kjøpe og selge ETF for solenergi. Invesco Solar ETF er tilgjengelig hos nettmeglere og i nettbanker som Nordnet og DNB. Men, det finnes også andre løsninger som kan være bedre. eToro er en stor nettmegler, og her betaler du ikke kurtasje når du kjøper eller selger ETFer. Den eneste kostnaden er spread. På eToro kan du også kjøpe Invesco Solar ETF. Minste innskudd er 2000 kr, noe som gjør at denne løsningen også passer for de som vil investere for første gang.

invesco solar etf tan
  • Navn: Invesco Solar ETF
  • Ticker: TAN
  • Yield 1 år: 154,78 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Invesco Solar ETF

Invesco er et amerikansk forvaltningsselskap som ble grunnlagt i 1935. Selskapet har flere store og kjente merkenavn som Invesco, Trimark, Invesco Perpetual, WL Ross & Co og Powershares.

Invesco Solar ETF er konstruert for å følge MAC Global Solar Energy Index. Fondet skal hele tiden ha minst 90 % investert i aksjer, ADR og GDR som tilsvarer indeksen. Ser vi på fondets nøkkeltall har vi en P/E på 100,39*, mens Forward P/E er på 53,20*. Price/Book ratio er 2,18*. Return on Equity er 52,80 %*.

*Pr 08.01.21.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 08.01.21:

  • Enphase Energy Inc
  • SolarEdge Technologies Inc
  • SunRun Inc
  • Xinyi Solar Holdings Ltd
  • First Solar Inc
  • Daqo New Energy Corp ADR
  • Scatec ASA