Halvledere kommer til å bli mer viktige i tiden fremover ettersom verden blir mer teknologisk. Det kan gjøre ETF for semiconductors til en vinner.

ETF for semiconductors

Halvledere eller semiconductors er materialer som leder strøm dårligere enn metaliske ledere som kobber og bedre enn isolatorer som keramikk. Halvledermaterialene er nødvendige materialer i for eksempel dioder og komponenter.

Det er veldig populært å investere i selskaper som driver med halvledere, men det kan være vanskelig å finne de aksjene som gir best avkastning. Da kan et bra alternativ være å investere i en ETF som gir eksponering mot selskapene som driver med semiconductors.

Hvordan kjøpe ETF for semiconductors

Børsnoterte fond eller Equity Traded Funds omsettes på børs på samme måte som aksjer. Det gjør at du har god oversikt over hva kursen er på de forskjellige fondene, og du kan kjøpe eller selge umiddelbart så lenge markedet er åpent. At fondene er børsnoterte betyr også at du kan kjøpe disse gjennom de fleste norske nettbanker og nettmeglere, men, du må da betale kurtasje. Kjøper du derimot ETF på eToro betaler du derimot kun spread. Minste innskudd på eToro er 2000 kr, noe som gjør at denne løsningen passer godt for de fleste.

 • Navn: iShares PHLX Semiconductor ETF
 • Ticker: SOXX
 • Yield 1 år: 74,71 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: VanEck Vectors Semiconductor ETF
 • Ticker: SMH
 • Yield 1 år: 76,43 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

iShares PHLX Semiconductor ETF

Av de to børsnoterte fondene vi har vurdert er det iShares PHLX Semiconductor ETF som har gitt best avkastning i perioden vi har tatt for oss. iShares er en merkevare som blir drevet av Blackrock. Dette er et amerikansk investeringsselskap som ble grunnlagt i 1988. iShares PHLX Semiconductor ETF er satt sammen slik at det skal følge en indeks av selskaper som er indirekte eller direkte involvert i halvlederindustrien.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 08.01.21:

 • Broadcom Inc
 • Intel Corporation Corp
 • Qualcomm Inc
 • Texas Instrument Inc
 • Nvidia Corp
 • Taiwan Semiconductor Manufacturing
 • Micron Technology Inc