Det er ventet at fremvoksende økonomier vil holde en god vekst. Det kan sikre at ETF for Emerging Markets også kan gi god avkastning.

ETF for Emerging Markets

Emerging Markets eller fremvoksende økonomier er et omfattende område, og det gjør at det kan være vanskelig å finne et godt børsnotert fond som gir deg eksponering mot disse markedene. En fremvoksende økonomi defineres som en økonomi som har visse egenskaper som kjennetegner en utviklet økonomi, men ikke alle av disse egenskapene. De fem største fremvoksende økonomiene er kjent som BRICS, som består av landene Brazil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. De fire påfølgende er kjent som MINT. Dette er Mexico, Indonesia, Nigeria og Tyrkia.

Det finnes flere ulike indekser som har som mål å vise utviklingene i Emerging Markets, og en av de mest kjente er MSCI Emerging Markets Index. Denne indeksen viser utviklingen av selskapsverdien til 1397 store og mellomstore aksjeselskap i 27 fremvoksende økonomier.

Hvordan kjøpe ETF for Emerging Markets

Å kjøpe enkelt aksjer i fremvoksende økonomier kan være veldig vanskelig. Derfor kan en god metode for å få eksponering mot disse markedene være å investere i ETF for Emerging Markets. Ikke bare gir ETFer det tilgang til disse markedene, mens samtidig kan du også få en god risikodiversifisering siden ETF som regel er investert i et stort utvalg av selskaper. ETF er også omsatt på børs på samme måte som aksjer, noe som gjør at du hele tiden kan få oppdaterte kurser. Det er også enklere å selge ut eller kjøpe inn ETFer fremfor vanlige fond.

 • Navn: iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF
 • Ticker: IDEM.L
 • Yield 1 år: 32,13 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: iShares Core MSCI Emerging Markets UCITS ETF
 • Ticker: IEMG
 • Yield 1 år: 31,08 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Vanguard FTSE Emerging Markets
 • Ticker: VWO
 • Yield 1 år: 29,85 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: Schwab Emerging Markets Equity ETF
 • Ticker: SCHE
 • Yield 1 år: 30,00 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

 • Navn: iShares JP Morgan USD Emerging Markets Bond ETF
 • Ticker: EMB
 • Yield 1 år: -5,51 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF

Det er iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF som har gitt best avkastning i perioden frem til 08.01.21 av de børsnoterte fondene som gir deg eksponering mot Emerging Markets i oversikten vår. Dette er en ETF som forvaltes av det kjente selskapet Blackrock. ETFen er satt sammen slik at den skal gi en avkastning som i stor grad følger MSCI Emerging Markets Index.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 08.01.21:

 • Alibaba Group Holding Ltd ADR
 • Tencent Holdings Ltd
 • Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd
 • Samsung Electronics Co Ltd
 • Meituan
 • Naspers Ltd Class N
 • China Construction Bank Corp Class H
 • Reliance Industries Ltd