Cannabis aksjer har falt mye de siste årene, men nå har det kommet endringer. En oppgang kan være godt nytt for ETF for cannabis.

ETF for cannabis

Cannabis har vært her siden tidenes morgen, men det legale kommersielle markedet er derimot nytt. Her skjer det også store endringer. For eksempel har FN fjernet cannabis fra samme kategori som heroin og andre tyngre stoffer. Flere land har også åpnet opp for legalisering, både til medisinsk og rekreasjonell bruk. Dette gjør at det legale markedet åpnes opp, noe som kan bringe inntekter til selskapene.

Et børsnotert fond som kan gi deg eksponering mot cannabis markedet er Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF. Fondet investerer først og fremst i nordamerikanske selskaper, og skal speile North American Marijuana Index.

Hvordan kjøpe ETF for cannabis

En viktig fordel ved å kjøpe ETF fremfor vanlige fond er at de omsettes på børs på samme måte som vanlige aksjer. Dette gir deg en god oversikt over kursutvikling, og i tillegg kan du raskt kjøpe flere ETF eller selge deg ut. Du kan kjøpe ETF HMMJ hos Nordnet og hos norske banker, men du må da betale kurtasje.

hmmj cannabis etf
  • Navn: Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF
  • Ticker: HMMJ
  • Yield 1 år: 79,66 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF

Horizons ETFs Management Inc er et canadisk selskap som ble grunnlagt i 2005. I 2017 lanserte de det første børsnoterte fondet som fokuserte på cannabis, nemlig Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF. Dette børsnoterte fondet fokuserer som nevnt på nordamerikanske selskaper, men mange av de større selskapene som driver med cannabis har operasjoner spredt over store deler av verden. Dette gir deg en god risikodiversifisering.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 08.01.21:

  • Canopy Growth Corp
  • Innovative Industrial Properties
  • Aphria Inc
  • Cronos Group Inc
  • GW Pharmaceuticals PLC
  • Scotts Miracle-Gro CO
  • Tilray Inc