Fornybar energi krever lagring, og da er det ofte batterier som gjelder. Derfor kan ETF for batteriteknologi være en god investering.

ETF for batteriteknologi

Batterier kommer til å bli langt viktigere i fremtiden. Elbiler trenger dette, og dersom det blir mer vanlig med solceller på eget tak vil det også være nødvendig med batterier i hjemmene for å kunne lage overskuddsenergi. I dag benyttes det først og fremst lithium i batterier, og dette er en råvare det er ventet at kommer til å få økt etterspørsel.

Et børsnotert fond som gir deg eksponering mot både lithium produsenter og produsenter av batteri er Global X Lithium & Battery Tech ETF. Fondet er satt sammen for å gi en avkastning som er lik Solactive Global Lithium Index.

Hvordan kjøpe ETF for batteriteknologi

Børsnoterte fond eller ETF omsettes på samme måte som aksjer på børs. Dette er en fordel siden du har bedre oversikt over kursutvikling, og i tillegg går det raskere å selge seg ut eller kjøpe børsnoterte fond. En annen fordel er at du kan kjøpe ETF hos de aller fleste nettmeglere og nettbanker. Men, hos disse betaler du kurtasje for kjøp og salg.

Global X Lithium & Battery Tech ETF
  • Navn: Global Lithium & Battery Tech ETF
  • Ticker: LIT
  • Yield 1 år: 110,69 %*

*Pr 04.03.21. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Global X Lithium & Battery Tech ETF

Global X er et amerikansk forvaltningsselskap som ble grunnlagt i 2008. I dag har selskapet mer enn 19 milliarder dollar under forvaltning fordelt på mer enn 70 forskjellige produkter, deriblant Global X Lithium & Battery Tech ETF.

Global X Lithium & Battery Tech ETF har fire stjerner hos ratingbyrået Morning Star, noe som gjør dette til et av de beste fondene som investerer i naturressurser.

Noen av selskapene fondet er investert i pr 08.01.21:

  • Albemarle Corp
  • Ganfeng Lithium CO LTD
  • Contemporary A-A
  • Eve Energy CO LTD
  • BYD CO
  • Tesla Inc
  • Samsung SDI CO LTD